maandag 5 januari 2009

Minister Anciaux maakt de shortlist bekend voor de CultuurPrijzen Vlaanderen 2008

PERSBERICHT

Minister Anciaux maakt de shortlist bekend voor de CultuurPrijzen Vlaanderen 2008

Brussel, 5 januari 2009

Op maandag 2 februari 2009 worden voor de zesde keer op rij de CultuurPrijzen Vlaanderen uitgereikt. Met deze prijzen bekroont de Vlaamse Gemeenschap organisaties of personen die het voorbije jaar een bijzondere bijdrage leverden aan het cultuurleven in Vlaanderen. Bert Anciaux, Vlaams minister van Cultuur, Jeugd, Sport en Brussel maakt vandaag met gepaste trots de shortlist bekend voor de volgende editie. Deze selectie is een ode aan de diversiteit, de rijkdom en het hoogstaande niveau van de verschillende culturele disciplines. Voor de 12 verschillende categorieën werden telkens 3 organisaties of personen genomineerd, voor de jaarlijkse Prijs voor Algemene Culturele Verdienste wordt niet gewerkt met nominaties.
De bekendmaking en de overhandiging van de cultuurprijzen vindt traditiegetrouw plaats tijdens een feestelijke ceremonie in aanwezigheid van de minister, de genomineerden, hun entourage en ruim 800 genodigden.

CultuurPrijzen Award
De cultuurprijzen stemmen overeen met een geldbedrag van telkens 12.500 euro. Elke laureaat ontvangt naast het prijzengeld ook een Award die net als de vorige editie, op vraag van minister Anciaux, zal worden vervaardigd door de beeldende kunstenaar Johan Tahon.

In de categorie "Vormgeving" werden Achilles Associates, Patrick Hoet en Nedda El-Asmar genomineerd.

Alle tekst- en beeldinfo over de CultuurPrijzen Vlaanderen 2008, de genomineerden en de samenstelling van de verschillende jury’s vindt u op www.cultuurprijzen.be.

Geen opmerkingen: